NPT Haxhijaha nga Rahoveci është themeluar në vitin 1989 dhe aktualisht punëson rreth 90 punëtor në fushat e ndryshme profesionale. Aktivitetet kryesore të saj janë import – exporti i mallrave të mekanizmave bujqësore të të gjitha profileve, pranë të cilave fushën e vet vepruese e ka zgjeruar edhe me importin e gomave të ndryshme nga vendet e botës.

Kompania Haxhijaha Sh.P.K. eshte themeluar ne vitin 1989 dhe eshte kompania e pare dhe lidere ne tregun vendor per import-export te mekanizmave dhe paisjeve bujqesore te gjitha profileve. Poashtu, mund te theksohet se kompania eshte me e kompletuara ne tregun vendor sa i perket paisjeve dhe mekanizmave bujqesore pasi ne ofrojme edhe pjese rezerve dhe pjese apo material harxhues per keto paisje Ne jemi ne vazhdimesi te zgjerimit te games se produkteve te kesaj linje pasi pretendojme te jemi sa me afer klienteles sone dhe te ofrojme produkte sa me cilesore, ne fakt synojme te jemi “one stop shop” per klientelen tone ne menyre qe te kursejme kohen e tyre te vlefshme.Perveq tjerash, kompania ne kuader te veprimtarise se vet ka nje sukses te madhe edhe me import-export te vajrave cilesor, filtera te cdo lloji, bateri te brendeve te njohura boterore si dhe nje game bukur te gjere te gomave. Edhe me keto produkte, kompania ka arritur te penetroje bukur mire ne tregun vendor sa qe mbulon mbi gjysmen e Kosoves dhe me disa produkte ka arritur te jete prezente edhe ne tregun e Shqiperise. Kompania ka te punesuar rreth 90 punetor dhe zoteron nje portfolio me afersisht 5,000 artikuj. Kemi partneritet me kompanite e shteteve te ndryshme, sic jane Italia, Gjermania, Holanda, India, Sllovenia, Kroacia, Serbia etj. Ne Rahovec, Kompania Haxhijaha posedon depo me siperfaqe prej 4,000 m2, nga e cila 1,500 m2 jane nen mbuloje, kurse 400 m2 jane pjese e nderteses administrative. Ne menyre qe te jemi sa me afer klienteles, kompania posedon pike te shitjes ne Fushe Kosove dhe ne Xerxe. Pjese e fuqise distributive jane edhe 6 shitesa ambulantive qe jane prezent ane e mbane Kosoves cdo jave. Ne kuader te Kompanise eshte edhe pompa e benzines dhe restoranti ku cilesia eshte prioritet.Duke pasur sukses nga viti ne vit, Kompania ka zgjeruar aktivitetin e vet. Keshtu qe gjate fazes se privatizimit te pronave shoqerore (shteterore) ne vitin 2006, Kompania Haxhijaha ka privatizuar Bodrumin e Vjeter te Rahovecit qe daton prej vitit 1953, e cila mirret me prodhimin e vererave dhe pijeve alkoolike. Pas privatizimit dhe investimeve te njepasnjeshme Bodrumi shendrohet nga nje objekt totalisht i shkateruar ne nje objekt me standarde te larta dhe teknologji bashkekohore. Bodrumi I Vjeter, tashme njihet per prodhimin e vererave me cilesi kulminante te cilat eksportohen ne Gjermani, Republiken Ceke, Holande, Belgjike, Shqiperi, Bosnje dhe Hercegovine, Kroaci, Kine, Japoni dhe Nigeri.Misioni: Kompania Haxhijaha fale eksperiences disa vjeqare, brenda veprimtarise ka bere mision te tij ofrimin e produkteve me game te gjere dhe cilesore per cdo kategori te klienteve dhe ku parimi kryesor ne afarizem eshte plotesimi i kerkesave dhe nevojave te klienteve ne menyre qe te ndertohet relacion dhe bashkepunim afatgjate.Vizioni: Vizioni i Komanise Haxhijaha eshte te jete adresa e pare per perzgjedhje te produkteve te cilat i ofron dhe te plotesoj cdo kerkese te klientit duke zgjeruar gamen e produkteve brenda veprimtarise se saj afariste.Vlerat thelbesore qe na udheheqin ne pune:
Integriteti
Respekti
Profesionalizmi
Pergjegjesia
Perkushtimi
Fleksibiliteti
Lojaliteti


Një prej kompanive me produktet më cilësore në Kosovë.

Aty ku gjithmonë bëjë zgjidhje për fermën time.